Infó

A Gönci Barack Vigasság helyszínei:

  • A BESTILLO Pálinkafőzde udvara: Abaújszántó irányában, a település lakott részén kívül esik, tábla jelöli. Itt lesz a Nagyszínpad, a zenei programok, koncertek, játszóház. Ide érdemes jönni, ha megéheztél vagy megszomjaztál és innen indul a kisvonat a várba is. Ez egy nyitott, nagy kert, ahol vannak fedett és árnyas részek, kényelmesen le tudsz ülni (sörpadok helyett kényelmesebb kerti székekre), a gyerekek számára van elegendő tér és lehetőség játszani.
  • Vár: az önmagában is vadregényes, érdekes várban most egy kiállítást is megnézhetsz a Gönci barackról. Honnan jöttünk, kik vagyunk, hová megyünk? – teszik fel a kérdést a barackok. A választ megkapod, ha megnézed.

Utazás autóval

Budapestről

Az M3-as autópályán keleti irányba haladva a 151-es számú kijáratnál Miskolc felé szükséges letérni. Innen Felsőzsolcán keresztül vezet az út Szikszó és Encs érintésével a 3-as úton. Jobbra Encsen keresztül Gibárt – Abaújkér útvonalon, majd balra Vizsoly/Gönc felé kb. 4 kilométerre található a boldogkőváraljai bekötőút. Már messziről jól látható az ülő oroszlánt formázó, impozáns vár. Az utazás hossza: 226 km, kb. 2,5 óra.

Nyíregyházáról:

Tokaj felé haladva két választásod van: vagy Tállya irányában Abaújszántón átautózva közelíted meg Boldogkőváralját, vagy a kalandosabb erdőbényei szakaszt választod. Ezen az úton jobbnál jobb pincészetek mellett fogsz elhaladni – érdemes informálódni és egy jó pincénél megállni bort vásárolni. Ha van sofőröd, ez az út izgalmas – de hosszú lesz. Az út hossza: 75-80 km, alapvetően másfél óra alatt kényelmesen megtehető.

Parkolás:

Ingyenesen, a BESTILLO melletti kijelölt parkolóban. A parkoló nem őrzött, de ezen a nyugodt helyen biztonságban lesz az autód.

 

Utazás vonattal

Budapestről a Keleti Pályaudvarról indulnak vonatok reggel 6 órától félórás-órás különbséggel közlekednek Füzesabony – Forró/Encs irányába, vagy Miskolc – Hidasnémeti – Boldogkőváralja vonalon. Átszállással a menetidő kb. 3-3,5 óra. Encset buszjárat köti össze Boldogkőváraljával, onnan az út hossza 15 km.

Gönci Barack Taxi

A Vigasság idején keressétek Gál Jácintot, a remek sofőrt, ha taxival szeretnétek utazni. +36 20 521 2982

 DSCN6518

Időjárás

Tudjátok, nincs rossz idő, csak rosszul megválasztott öltözék! Erről a világhírű Glastonbury Fesztivál látogatói tudnának mesélni… A Gönci Barack Vigasság szabadtéri rendezvény. A várható időjárásról a www.koponyeg.hu oldalon tudsz hiteles információt szerezni. Ennek megfelelően készülj. Öltözz lazán, kényelmes ruhába és ne ijedj meg egy kis nyári záportól vagy feltámadó széltől. Ilyen egyszer van egy évben, ha kihagyod, várhatsz a következőig 12 hónapot. A BESTILLO udvarán találhatsz árnyas padokat, asztalokat, szalmabálákat – de hozhatsz magaddal piknikplédet is.

Fogyatékkal élő vendégek

Szeretnénk, ha a Gönci Barack Vigasságot mindenki megkülönböztetés nélkül és egyformán tudná élvezni. A rendezvény részben akadálymentesített, segítséggel bejárható, de a zöld területek eső esetén nehézséget jelenthetnek a kerekes székkel közlekedők számára. Mozgássérült mosdónk és parkolóhelyünk van.

Étel-ital

Lesz, ráadásul a legjobbakból. Séfek, gasztrobloggerek és nagymamák főznek finomakat. BESTILLO pálinkák, házi sör, házi szörpök, helyi borok, helyi élelmiszerek, sajt, lekvár és sok egyéb.

Biztonság

A rendezvény békés, biztonságos és gyermekbarát. Különleges elővigyázatosságra nincs szükség.

Higiénia

Tiszta, kulturált mosdók és pelenkázó, elkülönített, higiénikus, nyugodt hely anyatejes babák és anyukáik számára, igény szerint bébiétel-melegítési lehetőség rendezett konyhában.