Gasztro

Gasztro

Top éttermek, de tényleg. Egy időben, egy helyen: csak most lehet egymás után kóstolni a BESTILLO-kertben az Anyukám Mondta legendás kajáit, a Sárga Borház grillrácson sültjeit, az Aranygombos messze földön híres, házias kínálatát és a helyiek eszeveszetten finom barackos gombócát.
A Gönci Barack Gasztro a gönci barackról szól: mindenhová becsempésszük. Arra kértük az összes vendéglátót, hogy a gönci barackból inspirálódjon. Harapja, kortyolja, aszalja, karamellizálja – és legyen olyan tányérja, amin szerepel. Lesz baracklekvár, barackpálinka és barackszörp. Fánk, rétes, krumplilángos. Remek borok, különleges lekvárok, sőt! Egyenesen a Jóisten felügyeletével készült hidegen kezelt mézek.
Főzdelátogatás, kóstolás, kemenceizzítás, brunch a piacon, sütemények és gyerekkedvenc-ételek. Hedonista hétvégére számítson mindenki, aki eljön a Gönci Barack Vigasságra.

Anyukám Mondta

„Az év étterme” (Gault & Millaut)
„Magyarország legjobb vidéki étterme” (Dining Guide)
„A Gourmet fesztivál legjobb kiállítója”
Ennyi… nem tudunk mit hozzáfűzni. Szerencsénkre vagy szerencsétlenségünkre ez a csoda nagyon közel van a BESTILLO-hoz, így mi akkor is átugrunk, ha nincs a hűtőben semmi és kívánunk valami finomat. Vannak kedvenceink, amik néha lekerülnek az étlapról, aztán mégis vissza – valószínűleg más is fájlalja. Hiába, a klasszikusokat (zempléni bárányleves, ragacsos oldalas, …) nem lehet megunni!
www.anyukammondta.hu

Aranygombos Fogadó

A Zemplén sűrűje, túraútvonalak találkozása, jóleső, polgári nosztalgia és békebeli hangulat. Az Aranygombos a közeli Telkibányáról érkezik, ahol évszázadokon át aranyat és ezüstöt bányásztak. Mára a telérek kimerültek, de a szakácsnak bizony aranyból van itt a keze. Megbízható, jó konyha. A túrázók és az ínyencek is alaposan ismerhetik, mert az egyedien berendezett fogadó a környék egyik kedvence, ide én is szívesen bekucorgok a kanapéba süppedve egy-egy baráti csevejre.
www.aranygombosfogado.hu

BESTILLO Pálinkaház

Házigazdaként szélesre tárjuk kapuinkat ezen a hétvégén. Főzdetúra szakértő párlatvezetéssel, gönci barackkal, pálinkakóstolással. Eszméletlen pálinkák, különleges ízek: ki ne hagyja senki! Érdemes időpontot foglalni, végigsétálni a főzdén és megkóstolni annyiféle BESTILLO-pálinkát, amennyit képesek vagyunk a 18 fajtából. A Gönci Barack szinte kötelező, de erősen ajánljuk a Málnát, a nagy kedvenc Piros Vilmost, a meglepő Nem Egy Meggyet, az érlelt Aszútörkölyt…. nem lehet abbahagyni a felsorolást, az a helyzet!
www.bestillo.hu

Helyi Ízek

A váraljai nagymamák őszinte konyhája mindig hatalmas sikert arat. Barackos gombóccal, palacsintával és egyéb unoka- és vendégkényeztető helyi fogással készülnek idén is. Az alapanyagok helyiek, a módszerek és a receptek régiek, de a lelkesedésük, amivel főznek, nagyon friss. Váraljai ízek, sok-sok barackkal. Vigyázat, kedvenc lesz! Óvatosan közelítsetek, mert mindenkit megetetnek, aki nem elég óvatos!

Sárga Borház

A Disznókő Szőlőbirtok éttermének csapata állandó vendégünk, az idén kitelepülésként csak hozzánk jönnek – azért ehhez kellett udvarolnom egy kicsit a Vilinek. A sárga színt mi is szeretjük, főleg a kajsziét. Az ismerőseid is besárgulnak majd, ha elmeséled nekik, hol jártál. A Tokaj-környéki kirándulók, a Disznókő Szőlőbirtok és a Tokaj-Hegyalja Piac látogatói nagyon jól ismerhetik. Grillben nagymenők, de a szuvidált mangalicapofáért is sorok kígyóztak korábban. Pavlovi reflexekkel várjuk őket újra!
www.sarga-borhaz.hu

We Love Burger

Ha nyár, akkor beindul a fesztiválszezon és ezzel együtt megnyitja kapuit a burger-mennyország is. A We Love Burger ínyenc csapat az idén indult, egyik motorja régi jó ismerősünk. Mikor elmesélte, mibe vágott, nem volt kérdés, hogy itt a helye – mutassák meg, mit tudnak kihozni a fantasztikus ízű Charolais marhahúsból, persze a barackot ebbe is be kell csempészniük. Még valami, a malacpofa burger itt fog debütálni …
facebook.com/wlb.food.truck

Helynekem – 2014-ben Magyarország legjobb vidéki klubja

Kulturális Tér és Szórakozóhely NEKED.
Mind a zenei életben jártas csapat, nagyon sokat segítettek tudásukkal, kapcsolataikkal a program szervezésében – hálás vagyok nekik érte. Tavaly már itt voltak, most is itt a helyük – csakhogy legyen egy HELY ami őket is várja …
10 féle csapolt sörrel érkezik a Helynekem Miskolcról. A klasszikusoktól a kézműves sörökig minden lesz, mentes is.
www.helynekem.hu

Árpád-hegy Pince

Barátok vagyunk, nem a sűrűn összejárós, hanem a bármikor megtalálós fajtából. Hasonló célok, értékek mentén készítjük termékeinket, emberként is hasonlóak vagyunk.
Hegyalja legjobb dűlőin termesztik az alapanyagot, jelentős terméskorlátozással. István mérhetetlen tapasztalatát, tudását egészíti ki Ádám fia fiatalos lendülete, nyitottsága, kísérletezési kedve. A piac ezt a nyerő kombinációt visszaigazolta, Varkoly Ádám 2017. februárjában gazdája lett a Gál Tibor díjnak.
Az Árpád-hegy Pince legjobb borait hozza el az idei Gönci Barack Vigasságra. Ha kívánjátok, szódát is nyomnak hozzá.
facebook.com/arpadhegypince

Mádi Sajt

A Zemplén tájvédelmi körzetében legelő boldog tehenek, simogatható kecskék, tiszta levegő, zöldellő fű vár mindenkit. Bodnárék magyar tarkái nagy becsben vannak tartva, táplálékukat kizárólag a gyógynövényes legelő adja. A teljes értékű tejből a Mádi Sajtműhelyben készülnek a három-hat hónapig, esetleg évekig érlelt sajtok. Van köztük tokaji borospincében érlelt, faszenes és szőlőmagos is. Készítenek továbbá sajt bonbonokat, amit különböző fűszerekben, magvakban forgatnak meg.
Sanyi évekkel ezelőtt kilépett a tutiból, hogy megvalósítsa álmát – mi örülünk neki, mert élményszámba megy termékeinek fogyasztása – bár van olyan fajta sajtja is, amit dupla dobozba kell tárolni ahhoz, hogy ne szédüljek el, mikor kinyitom a hűtőajtót …
www.madisajt.hu

Méz Göncruszkáról

A hit hegyeket mozgat. Most már tudjuk, hogy a méz is. A Zemplén legalábbis megmozdult: a nyughatatlan göncruszkai lelkész holland típusú iskolát működtet, tehetséget gondoz, mézet perget és még a lelkünket is egyenesen tartja. A Göncruszkai Református Gyülekezet külföldön már híres és keresett méhészetéből most hozzánk is eljutnak a gyengéden kezelt, csúcsminőségű mézek. Olyan nagy baj nem lehet ott, ahol a főnök maga a Jóisten, ugye?

Kézműves fagyi és kávé

Kisgergely fagyija már a harmadik évadot éli nálunk, az idén kísérleteznek a kedvünkért egy barackpálinkással – kíváncsian várjuk az eredményt!
www.kisgergely.hu

Milán kávéja saját pörkölésű. Szeptemberben nyitja kávézóját, megrendelte már hozzá Brazíliából a zöld kávébabot – most pontosan nem tudjuk, hol jár, de napok múlva megérkezik és elkezd pörkölődni, mi meg majd megkóstolhatjuk, mi lett belőle.
facebook.com/ahazmiskolc

Erről most az ugrott be, hogy mi nagyon szívesen fogadjuk az újoncokat, adunk teret a kreatív fiataloknak ahhoz, hogy kipróbálhassák magukat. Ez eddig lehet, véletlen volt (bár én abban nem hiszek), de a jövőben erre tudatosan fogunk figyelni.